3 stvari koje lideri nikada ne govore

Piše Iva Belé

Riječi postaju moćne onda kada izlaze iz usta lidera ili voditelja, stoga on mora biti siguran da ih koristi na pravi način i u pravom trenutku. Trebao bi ih upotrebljavati kao alat kojim bi motivirao svoje zaposlenike te zbog toga uvijek mora promisliti o stvarima koje nikada ne bi smio izgovoriti.

1.  „Ne poduzimajte ništa prije nego što me pitate“

Kako ne biste zaustavljali napredak svoga zaposlenika i snižavali mu moral, nemojte korigirati svaki njegov korak i prije nego što ga napravi. Produktivnost člana tima doći će upravo ako je on svjestan da ima dozvolu djelovati  kako bi obavio značajan posao. Ako želite biti sigurni da će sve biti obavljeno onako kako ste kao voditelj zamislili, nemojte se neprestano zaposleniku miješati u posao, već mu dajte upute i očekivanja unaprijed te provjerite je li sposoban učiniti određeni posao. Stavite li prave ljude na pravo mjesto, omogućit ćete im da zasigurno ostvare uspjeh. Delegirajte.

2.  „Ne trebaju nam nove ideje“

Strah od neuspjeha ili loše reakcije uprave, voditelje često dovodi do odbijanja potencijalno vrlo inovativne ideje, jer smatraju da će propalom idejom propasti i oni sami. Zbog toga često nisu voljni ulaziti u rizik, pa u posao nikako ne dolaze nove ideje, a time niti napredak. Voditelji trebaju zapamtiti da otvorenost prema idejama vodi do kreativnijih zaposlenika, a potom i procijeniti kako bi nova zamisao mogla biti uključena u njihov rad.

3.  „Neuspjeh nije opcija“

Kao lider, dobro je shvatiti da je neuspjeh samo novo iskustvo kojim ćete nešto naučiti. Ako se postavite pred zaposlenicima sa stavom da ne smiju pogriješiti, stvorit ćete okolinu punu straha i nervoze, nikada nećete dovesti do kreiranja novih ideja. Umjesto takvoga razmišljanja, usmjerite zaposlenike na osmišljavanje novih ideja bez straha od poraza, jer sve se može popraviti ako se greške otkriju odmah u početku. Čekate li da sve bude savršeno, nikada nećete stvoriti ništa novo.

Iva Belé Success Concept potiče pojedince i tvrtke da aktiviraju svoju svrhu, ciljeve i unutarnje snage, kroz treninge, mentorstvo i motivacijske govore.
Koncept kombinira metodologiju i menadžersko iskustvo, omogućujući kod polaznika trenutne promjene i brzu implementaciju. Za više informacija, kontaktirajte nas.

You may also like

Holistički biznis – sve što morate znati

Piše Tomislav Pancirov Na biznis moramo gledati kao i na sve u ovom životu – u cjelini i balansu s ostalim čimbenicima. Pošto je taj način razmišljanja nešto što mi je iznimno nedostajalo u prethodnim […]

7 načina kako motivirati zaposlenike

Piše Iva Belé Dobro obavljen posao često je odraz zadovoljstva zaposlenika odnosom prema njima i njihovome radu. Sreća i ispunjenost samim sobom i osobnim učinkom svaku osobu učinit će boljom i motiviranijom u svome poslu. Donosimo sedam načina […]

Kako smanjiti ograničavajuća uvjerenja

Na treninzima i mentoriranju koje provodim, primjećujem da najveću opasnost za neuspjeh na čine teške okolnosti u kojim se osoba nalazi, već osobna ograničavajuća uvjerenja. Kako smo se doveli u situaciju u kojoj sami sebe blokiramo? […]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *